Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه برای برقراری تعامل دوطرفه در رسانه‌های مختلف مفهومی نظیر کاربر جای مخاطب را گرفته است؛ بر این مبنا ارتباط دوطرفه با مخاطب اساسی‌ترین اتفاقی است که در «شهربازی» می‌افتد.

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، برنامه «شهربازی» کاری از گروه اجتماعی شبکه پنج سیما به تهیه‌کنندگی سهیل سلیمانی، کارگردانی امیر اصانلو و سردبیری افشین صادقی‌زاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مسابقه زنده تلویزیونی مخاطبان با نصب اپلیکیشن در مسابقه اسم فامیل شرکت می‌کنند و برنده می‌شوند. ماهیت برنامه به گونه‌ای است که مشارکت اعضای خانواده را می‌طلبد و این معاشرت در روزهایی که بیشتر مردم به دلیل شیوع بیماری کرونا در خانه مانده‌اند، اتفاق خوبی است.

«شهربازی» در راستای طرح «نوروزخانه» شهرداری تهران تولید شده است. «نوروزخانه»  طرحی است که این سازمان به دلیل شرایط فعلی جایگزین طرح نوروزگاه که هر سال برای استقبال از سال نو برنامه‌ریزی می‌شد، کرده است. در «نوروزخانه» و با استفاده از ظرفیت رسانه‌های ملی و اجتماعی، تلاش دارد تا خلاقیت، سرگرمی و نشاط را به خانواده‌هایی که در خانه مانده‌اند هدیه کند. گفتگویی با عوامل برنامه  «شهربازی» داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

امیر اصانلو؛ کارگردان و مستندساز که جوایز متعدد داخلی و بین‌المللی را کسب کرده کارگردانی برنامه  «شهربازی»  را برعهده دارد‌. وی در این گفتگو از سختی‌های تولید برنامه در زمان کوتاه و در شرایط بحران توضیح داد.

آنا: بعد از پخش برنامه «شهربازی» و اجرایی شدن ایده‌هایتان چه میزان از اهدافتان محقق شد؟

اصانلو: چیزی که در طرح اولیه بود و خروجی که در نهایت اتفاق افتاد به‌جز مواردی که مشمول محدودیت زمان می‌شد، چندان فاصله‌ای با هم نداشت. در مجموع زمان بسیار کمی برای طراحی اپلیکیشن، ساخت دکور، تولید آیتم‌ها و پیدا کردن مجری و استودیوی مناسب داشتیم. به تمام چیزهایی که می‌خواستیم رسیدیم اما نه با صددرصد کیفیتی که انتظار داشتیم. دشمن ما، زمان بود. گروه گرافیست ما برای اینکه کار به‌موقع آماده شود هفت شبانه‌روز با تحمل بی‌خوابی‌ها تلاش کردند. گروه‌های ساخت دکور، تولید آیتم و طراحی اپلیکیشن هم همین شرایط را داشتند. ما در این فرصت کم کاری را کردیم که برنامه‌هایی با پیش‌تولیدهای بزرگ موفق نشدند به این میزان از رضایت‌مندی مخاطبان، سرگرم‌کنندگی و ریتم درست دست ‌یابند. این اولین‌بار است که تعداد زیادی از کاربران به‌صورت آنلاین باهم مسابقه می‌دهند و این حاصل فعالیت گروه برنامه‌ساز «شهربازی» است که با جان و دل برای برنامه تلاش کردند.

آنا: چقدر در طراحی و اجرای «شهربازی» به این موضوع که از بازی‌های بومی و ایرانی استفاده کنید توجه کردید؟

اصانلو: بازی شبیه موسیقی، یک زبان بین‌المللی است، در جهان کارکردی یکسان دارد و آدم‌ها با هر ملیتی از آن لذت می‌برند. برخی از بازی‌ها آنقدر قدیمی هستند که در جهان میان ملت‌ها مشترک‌اند. نظیر بازی فوتبال که در دنیا به یک شکل است. اسم فامیل هم یک بازی جهانی است که فقط زبان آن در کشورهای مختلف متفاوت است. البته می‌توانیم فرهنگ خودمان را به بازی‌ها اضافه کنیم. به‌ظاهر اسم، فامیل، شهر، غذا و غیره را می‌نویسیم اما اگر کنار هم قرار بگیرند معرف یک شهر و فرهنگ آن است. بنابراین بازی‌هایی از این دست که کامپیوتری نیستند را می‌توان با فرهنگ ایرانی آمیخت و از آن خود کرد.

سردبیری برنامه  «شهربازی» برعهده افشین صادقی‌زاده است. او در برنامه‌های متعدد تلویزیون حضور داشته و برنامه  «کتاب‌باز»  از جمله آثار اوست. با او درخصوص دلیل انتخاب نام برنامه و نحوه تعامل مخاطبان به گفتگو نشستیم.

آنا: اسم فامیل بازی است که می‌تواند باعث مشارکت در اعضای خانواده بشود. در انتخاب بازی چطور به اسم فامیل به‌عنوان بازی اصلی رسیدید؟

صادقی‌زاده: ما برنامه‌ای در تلویزیون می‌سازیم که مختص مخاطب عام است. زمانی که مخاطب با مورد آشنایی در تلویزیون مواجه می‌شود با آن ارتباط برقرار می‌کند. آشناتر از اسم فامیل وجود نداشت‌. هر بازی دیگری را انتخاب می‌کردیم نحوه بازی برای مردم سوال ایجاد می‌کرد. اسم فامیل را همه به یاد می‌آورند و با آن خاطره دارند. خانوادگی بودن در این بازی متبلور شد. اسم فامیل بهانه‌ای بود که ما سراغ بازی برویم و در ادامه بازی‌های دیگری هم اضافه می‌شوند. شهربازی ما بزرگ‌تر خواهد شد اما اسم فامیل جزئی از پایه‌های اصلی آن باقی می‌ماند.

آنا: تعامل با مخاطب را در «شهربازی» تا چه اندازه مورد توجه قرار داده‌اید؟

صادقی‌زاده: شاید دیگر نباید از کلمه مخاطب استفاده کنیم چراکه مخاطب از مفهومی یک‌طرفه نشات می‌گیرد که ما چیزی بگوییم و او گوش بدهد. امروزه مفهومی نظیر کاربر و رسانه‌هایی که به‌صورت تعاملی فعالیت می‌کنند، وجود دارد. رسانه‌هایی نظیر تلویزیون هم در تلاشند تا روش‌هایی برای برقراری تعامل با مخاطب پیدا کنند. ارتباط دوطرفه با مخاطب اساسی‌ترین اتفاقی است که در «شهربازی» می‌افتد. در یک برنامه تلویزیونی زمان محدود است درحالی که در مطبوعات این محدودیت وجود ندارد، در این زمان محدود سردبیر باید ریتم برنامه را حفظ و پیام را در همان بازه‌زمانی منتقل نماید و در عین حال به سرگرم‌کننده بودن برنامه فکر کند.

وحید رونقی؛ گوینده رادیو، صداپیشه و مجری است. او در  «شهربازی» اجرای متفاوت‌تری را به نسبت کارهای گذشته خود تجربه کرد. او در این مصاحبه از این تفاوت‌ها و استقبال مخاطبان از برنامه گفت.

آنا: با توجه به چند قسمتی که از برنامه گذشته است و اجرای متفاوتی که با امیر کاظمی داشتید، فضای برنامه و اجرا چه میزان مطابق پیش‌بینی شما پیش رفته است؟

رونقی: یکی از اقتضاعات برنامه فعال بودن است و اینگونه شور و هیجان را به مخاطب منتقل می‌کنیم. اینکه اجراها تا به امروز موفق بوده یا نه بستگی به قضاوت مخاطب دارد. نکته‌ای که وجود دارد این است که مسئولیت اجرای برنامه‌ای که دو مجری دارد را یک نفر نمی‌تواند به تنهایی به دوش بکشد، فکر می‌کنم هوش خوب و تجربه‌ای که امیر کاظمی دارد به اجرای دونفره ما کمک می‌کند. ما پیش از این برنامه‌ سابقه رفاقت نداشتیم و یک جلسه قبل برنامه برای ضبط تیزر یک‌دیگر را دیدیم اما امیرکاظمی به‌قدری خوش‌انرژی است، اجرا را می‌شناسد و کودک درون فعالی دارد که در اجرای دو نفره مکمل هم بودیم.

آنا: بازخوردها تا به امروز چطور بوده است؟

رونقی: این روزها شرایط باعث شده تا بیشتر مردم در خانه باشند و در حالت عادی که شاید مقدار مشخصی دیده می‌شدیم با این شرایط بیش از این میزان دیده شده‌ایم و بازی‌ها هم بیشتر از میزانی که اپلیکیشن ظرفیت داشته انجام شده است. درنتیجه انتقادهایی به اپلیکیشن شده است اما به طور کلی بازخوردهای خوبی گرفته‌ام و انتقادی به خود برنامه نبود. البته خوشحال می‌شوم که انتقاد کنند. مشکل ما ظرفیت اپلیکیشن است که برنامه با یک سوم از تعداد افرادی که اپلیکیشن را نصب کرده‌اند اجرا می‌شود.

عوامل برنامه  «شهربازی» عبارت‌اند از: تهیه‌کننده: سهیل سلیمانی، کارگردان: امیر اصانلو، سردبیر: افشین صادقی‌زاده، مجری‌ها: وحید رونقی_ امیر کاظمی، مدیر تولید: امیرحسین باقرپور، نویسندگان: محمد صفاجویی _ سینا قلیچ‌خانی، طراحی و اجرای اپلیکیشن: حمیدرضا فراهانی، عکاس و تصویربردار پشت‌صحنه: دانیال منتظری، تدوین: سپهر میرزایی، دستیار تدوین: عرفان دربندی، طراح دکور و گرافیست: کژال ملک‌زاده، موشن گرافیست: مهدی نظری، ساخت دکور: رها عابدی، بازیگران: امیرحسین آقایی و غضنفر نوروزی، نریشن: فاطمه‌سادات شاه‌حسینی، کارگردان تلویزیونی: عمار باستان‌فرد و کیوان تاج‌فر، مدیر نور و تصویر: محمد منتظری، تصویربرداران: محمد منتظری، کوروش سرداری، مهدی امیرنژاد، مریم محققی، کرین: شاهین بختیار، مدیر صحنه: حمید گرشاسبی، گرافیست: مجتبی زندمقدم، صدابردار: حسن جاوید، منشی صحنه: شهلا صداقت‌نژاد، فنی استودیو: محمد رادانفر، هماهنگی: فرناز فرهنگ، مشاور رسانه: لیلا سلمانی، فضای مجازی: پرستو خلعت‌بری.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: صدا و سیما شبکه پنج سیما برنامه های نوروزی صدا و سیما صادقی زاده اسم فامیل بازی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۷۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه : کم کم می خواهند شنبه را به روز اصلی تعطیل تبدیل کنند/ اینکه گفته می شود باید با دنیا هماهنگ شویم یک پیام پنهان دارد

روزنامه جوان نوشت: دین برای زمان اهمیت ویژه قائل است. اسلام به برخی زمان‌ها نگاه ارزشی دارد . عناوینی، چون «شب قدر، روز مبعث، عید غدیر، روز عاشورا، عید فطر، شب جمعه و روز جمعه» نشان از نگاه خاص اسلام به برخی از زمان‌ها و جانمایی خاص آن در زندگی انسان مسلمان دارد.   اساساً اسلام یکی از عناصر تنظیم‌گر در سبک زندگی اسلامی را زمان می‌داند. توجه به ساعات خاص، روزهای هفته، روزهای خاص در ماه، روزهای خاص در سال همه گویای نوع نگرش اسلام به مقوله زمان است.   تجربه نشان می‌دهد هنگامی که دو روز تعطیل است، به طور طبیعی روز دوم به عنوان روز اصلی تعطیل قلمداد می‌شود. چه اینکه امروزه در تهران روزهای پنج‌شنبه تعطیل است و مردم از آن به‌عنوان روز کارهای عقب‌مانده استفاده می‌کنند و جمعه را تعطیل به‌معنای استراحت و تفریح به شمار می‌آورند. چهره عمومی شهر نیز جمعه را به عنوان روز تعطیل نشان می‌دهد.   تحولات فرهنگی هیچ‌گاه یک‌شبه رخ نمی‌دهد. ذهنیت اجتماعی آرام‌آرام شکل می‌گیرد. به امروز که ذهنیت عمومی جمعه را روز تعطیل می‌داند نگاه نکنید. تعطیلی شنبه به‌مرور زمان و طی یک دهه آینده موجب خواهد شد ذهنیت اجتماعی جمعه را از مدار و محور بودن تعطیلات خارج کند و جمعه نقشی را در زندگی بیابد که امروز پنج‌شنبه به‌عنوان روز نیمه‌کاری و کم‌کار هفته انجام می‌دهد.   جایگاه جمعه در فرهنگ اسلامی، اما جایگاه خطیری است. در اسلام جمعه محور بخشی از اعمال عبادی فردی و اجتماعی، رسیدگی‌های فردی و دینی به شمار آمده‌است. از صبح جمعه که با دعای ندبه و انتظار ظهور آغاز می‌شود تا ظهر جمعه که محل اجتماع مسلمین در نماز جمعه است. تا ده‌ها آداب فردی که برای جمعه تصویر شده‌است.   جمعه روز خاص و نماد اسلام است و به نوعی از شعائر اسلامی شناخته می‌شود. در برابر شنبه که نماد یهود است و یک‌شنبه که نماد مسیحیت است. ما نسبت به بعد نمادین روزها غفلت داریم.   بعد نمادین دین یکی از عناصر هویت‌سازی دینی است. عنصر هویت‌ساز مرز شما با غیر شما و دیگری شما را تعیین می‌کند، اما غفلت از آن موجب درهم آمیختگی فرهنگی، هویت‌زدایی و عدم تشخص آن جامعه می‌گردد. ظاهر استدلال برای تعطیلی شنبه‌ها خیلی روشن و در نگاه ابتدایی مقبول است. باید برای تجارت خارجی خود را با ایامی که جهان در حال کار است، هماهنگ باشیم، اما نکته این است که مسئله را نباید سطحی دید.   مسئله فقط تعطیلی یک روز نیست، مسئله تغییر نظم اجتماعی است. نظم اجتماعی باید بر اساس یک منطق روشن تنظیم شود. تعطیلی شنبه‌ها یعنی محوریت نظم اجتماعی بر اساس منطق اقتصادی، اما تعطیلی جنبه تنظیم نظم اجتماعی براساس منطق فرهنگی است. اسلام برای حیات انسانی ارزش ویژه بر مدار حیات طیبه قائل است و نظم اجتماعی را نیز براین مدار سامان می‌دهد. (این بخش نیازمند توضیح و تبیین فنی و براساس روح شریعت است.)   در نامه اخیر اتاق بازرگانی ایران خطاب به مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تعطیلی شنبه‌ها این است: «اثربخشی اقدامات دولت برای افزایش ارتباط با سایر کشورهای بلوک شرق و غرب و توسعه روابط تجاری و اقتصادی، در گرو پذیرش هر چه بیشتر استانداردهای اقتصاد جهانی است.»   این استدلال که باید خودمان را با نظم جهانی در حوزه اقتصاد تطبیق دهیم، آشناست. سال‌ها قبل طیفی سخن از جامعه جهانی می‌زدند، اما این جهان، جهانی است که امریکا و غرب محور آن هستند. حرکت به‌سمت استانداردهای مثلاً جهانی یعنی پذیرش گام‌به‌گام نظم غربی در حالی‌که امروز دنیا در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد در حال عبور از نظم فعلی و تک قطبی است.   تشکیل پیمان‌های مالی و اقتصادی بزرگ، چون پیمان شانگ‌های و بریکس، پیمان‌های مالی دو یا چندجانبه و دلارزدایی همه به‌معنای عبور از نظم موجود است. در چنین دوران عبور از نظم امریکایی سوق دادن کشور به سمت آن نوعی ارتجاع تمدنی است.   تأکید می‌کنم مسائل کلان را نباید اتمیک و نقطه‌ای دید، تعطیلی شنبه‌ها را باید در یک اتمسفر کلان فرهنگی، اجتماعی، ملی و بین‌المللی تحلیل کرد. پیامدها، روندها، آسیب‌ها و دیگر جوانب باید در این بستر تحلیل و بررسی شود. پس مسئله تنها تعطیلی یک روز نیست، مسئله تحول در رویکرد کلان جامعه، وجهه اجتماعی، پیام پنهان این تصمیم به ناخودآگاه جامعه است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • زمان یک مسابقه از هفته ۲۶ لیگ برتر تغییر کرد
  • تغییر زمان یک مسابقه از هفته ۲۶ لیگ برتر فوتبال
  • شهید مطهری روشن‌فکر، زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود
  • تغییر زمان یک مسابقه از هفته ۲۶ لیگ برتر
  • تغییر زمان دیدار صنعت نفت - مس رفسنجان
  • مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه تمدید شد
  • تحمیل خسارت ۲۰۰ میلیارد تومانی به شهرداری گرگان / زمان تکمیل شهربازی مبهم است
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه : کم کم می خواهند شنبه را به روز اصلی تعطیل تبدیل کنند/ اینکه گفته می شود باید با دنیا هماهنگ شویم یک پیام پنهان دارد
  • فامیل مارادونا رکورد باشگاه آمریکایی را شکست!‏
  • پرسپولیس در سودای تبدیل شدن به رکورددار قهرمانی در جام حذفی ایران